. .

The page is printed

Schenker történelem

A DB Schenker magyarországi története

"Viharos múlt, kihívásokkal teli jövő"

A több mint 140 esztendős, Gottfried Schenker által Bécsben alapított Schenker cég magyarországi jelenléte - közvetett vagy közvetlen formában - fennállása óta töretlen. Egyik alapítója is magyar, ezért a cég már 1874-ben fiókot létesített Budapesten. Átvészeltük a világháborúkat is, s csupán az 1948-as államosítások lehetetlenítették el a magyarországi működést. A kapcsolat azonban sohasem szakadt meg; a monopóliummal bíró állami szállítmányozó és nemzetközi fuvarozó cégekkel szerződéses viszonyt hozott létre, így számos területen részt vett a magyar külkereskedelmi forgalom szállítmányozási ügyleteiben. Érdekesség, hogy a Schenker, s vele együtt az egész nemzetközi szállítmányozás kiemelkedő eseménye volt, hogy 1874-ben a Bécs-Párizs útvonalon elindította az első gyűjtővagont, amellyel kezdetét vette a gyűjtőszállítmányozás története is.

A magyar Schenker rendszerváltás utáni története 1992-ben indult újra, amikor is az osztrák Schenker cég kirendeltséget alapított Schenker Hungária néven, mely cég aztán kisebb nagyobb átalakulások, névváltoztatások után alakult újjá immáron Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft. néven, 2001-ben.

A Schenker Nemzetközi Szállítmányozási és Logisztikai Kft. több milliárd forintos forgalmával előkelő helyet foglal el a legjelentősebb magyar szállítmányozók között.

Utolsó frissítés: 24.11.2014

Az oldal elejére