. .

The page is printed

Zöld logisztika

Felelősséggel a környezetért - az áruszállításban és a logisztikában egyaránt

Tudásunkkal és tapasztalatainkkal kiépítjük az áruszállítási módok gazdaságos és környezetkímélő hálózatát.

A DB Schenker kiemelt jelentőséget tulajdonít a környezet védelmének.Az egész világon tevékenykedő szállítmányozóként tudatában vagyunk a természet és a jövő generációk iránti felelősségünknek.

A küldemények összegyűjtése, a fuvareszközök optimális kihasználása, a vasúti megoldások alkalmazása, a legkorszerűbb telephelyek megépítése – röviden a jelen követelményein túlmutató gondolkodás – kísérik utunkat már évtizedek óta. Ma sokkal inkább, mint eddig bármikor.

DB Schenker és a Zöld logisztika

A környezetbarát logisztikai megoldásoknak Ausztriában és a délkelet-európai térségben nagy jelentőséget tulajdonítunk:

green_logistics, SCHENKER HU

Elkötelezettség a környezetorientált tevékenység mellett

Nem csupán a kötelező jogi irányelveket tartjuk be a környezetvédelemre vonatkozóan, hanem továbblépve, konszernünkben bevezettük az úgynevezett DB Eco programot, amelyben valamennyi vállalatunk és fiókunk aktívan részt vesz, és intézkedéseket foganatosít a szén-dioxid kibocsátás Európa-szerte összehasonlítható mérőrendszerének megteremtésére.

Zöld közút

Tehergépkocsi-parkunk összetételének javítása a magasabb EURO-motorok részarányának javára, a környezetkímélő vezetésről alvállalkozóinknak szervezett oktatás, vagy a biodízel használata – a környezettel kapcsolatos témákban a DB Schenker mindig az élen jár.

Zöld hálózat

Világméretű hálózat és széles körű szakértelem alkalmazása bármely szállítási módban: a különböző szállítási módozatok összekapcsolása révén a DB Schenker rugalmas megoldásokat kínál, amelyek a környezetbarát légi és tengeri áruszállítási elméleteket a gyakorlatba ültetik át.

Ennek legjobb példája a DB SCHENKERskybridge, amely a gyorsaság és a környezettudatosság ötvözése.A légi és tengeri áruszállítás környezettudatos kombinációja, amely egyesíti két módozat előnyeit. Gyorsabb, mint a tisztán tengeri fuvar, olcsóbb és környezetkímélőbb, mintha az áru a teljes utat levegőben tenné meg!

Zöld tanácsadás

Ügyfeleink tudni akarják, mennyi szén-dioxid-kibocsátással jár a nekik lebonyolított áruszállítás. Önök szeretnék kiszámolni az áruszállítás közben felhasznált energiát és a kibocsátott káros anyagot? Takarítson meg üres kilométereket és fölösleges költségeket. Az EcoTransIT könnyen és áttekinthetően teszi ezt lehetővé:

  • Részt veszünk az EcoTransIT számítástechnikai program alakításában, amely kiszámolja az áruforgalom hatásait: a közvetlen energiafogyasztást és a káros-anyag-kibocsátást.

További tájékoztatásért keresse fel az EciTransIT olalát ( http://www.ecotransit.org/ecotransit.de.phtml )

Utolsó frissítés: 24.11.2014

Az oldal elejére