. .

Profil

Világszintű logisztikai tapasztalat, erős vasúti alapokon

A DB Schenker, mint márkanév mögött a Deutsche Bahn (Német Állami Vasút) szállítmányozási és logisztikai tevékenysége rejlik, mely bevételei és teljesítménye alapján a világ második legnagyobb szolgáltatója az iparágban.

A 2014-as üzleti évben a DB Schenker 19,8 milliárd eurós árbevételt ért el, mely a teljes DB csoport árbevételének felét teszi ki. Logisztikai és szállítmányozási üzletágának köszönhetően a DB csoport légi és tengeri szállítmányozás tekintetében a világ élvonalába tartozik, Európa legsűrűbb közúti szállítmányozási rendszerével bír, s magáénak tudhatja Európa legnagyobb vasúti társaságának vasúti szállítmányozási tapasztalatát. 

A DB Schenker világszerte egy minőségre, megbízhatóságra, és az ügyfelek maximális kiszolgálására törekvő, a világ legfontosabb gazdasági térségeiben több mint 2000 telephellyel jelen levő szolgáltató. 95.700 kollégánk munkájának fókuszában mindenkor az ügyfelek elégedettsége s a szolgáltatás minőségének emelése áll.

A DB Schenker a rá bízott feladat összetettségétől és méretétől függetlenül törekszik a lehető legmagasabb színvonalú, legjobb minőségű, s legmagasabb biztonsági fokozatú szolgáltatás nyújtására, s széles üzleti palettájának hála képes minden kihívással megbirkózni. A piacok globalizálódása és az egyre nagyobb mértékű áruforgalom mindennapi kihívásaink, s egyben hajtóerőink közé tartozik. Ügyfeleiknek, legyenek bár kis családi vállalkozások, vagy nem nemzetközi cégek, rendkívül gyorsan és rugalmasan kell reagálniuk ezekre a változásokra, legyen szó akár beszerzésről, termelésről, vagy értékesítésről.

A DB Schenker, mint szolgáltató, ezen piacokat kell összekösse környezetbarát, nemzetközi, és folyamatos ellátást biztosító logisztikai lánccal. Hogy ezt megtehessük, sokféle, háztól-házig szolgáltatást és a teljes értéktermelési láncot végigkísérő, komplex szolgáltatáscsomagokat dolgoztunk ki ügyfeleink számára.

A világ 140 országában vagyunk jelen, hálózatként összekötve a helyi sajátosságok szerint dolgozó telephelyeinket. Egy kézből ajánljuk szolgáltatásaink széles skáláját: zavartalan ellátási láncot biztosítunk, legyen szó akár vasúti, közúti, légi vagy tengeri szállításról, s mindezt komplex, értéknövelő logisztikai szolgáltatásokkal kombináljuk. Köszönhetően egyes iparágakban szerzett, specializált tapasztalatainknak, évek óta partnerei vagyunk többek között autóipari és high-tech vállalatoknak. Ezen vállalati szegmensekben egyre növekvő számú, az iparág igényeire specializálódott szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek.

Ahogy egyre nagyobb hangsúly kerül a környezetvédelemre, s a környezettudatosság a társadalmi felelősségvállalás részévé válik, mi is igyekszünk segíteni ügyfeleinknek ökológiai lábnyomuk csökkentésében. A DB Schenker környezetvédelmi intézkedései szerves részét képezik a DB „környezetvédelmi program 2020” nevű akciótervének. Az akcióterv a szállításhoz használt járművek károsanyag-kibocsátásának 20%-os csökkentését tűzi ki célul a 2006-2020-as időszakra. Az előirányzat megállapításához eddigi eredményeiket vették alapul: 1990 óta a DB a vasúti szállítmányozási tevékenysége által kibocsátott szén-dioxid mennyiséget 40%-kal csökkentette. A logisztikai ágazat minden telephelye számára specifikus célokat tűzött ki a környezetvédelmi irányelvek teljesítéséért, például az épületek energiahatékonyságával kapcsolatban.

A DB Schenker két ágra oszlik: a DB Schenker Rail és a DB Schenker Logistics üzletágakra.

 A DB Schenker Logistics, 14,94 milliárd eurós bevételével s 64.000 munkatársával az iparág nemzetközi éllovasa. Szolgáltatásai kiterjednek az európai közúti szállításra, nemzetközi tengeri és légi szállításra, logisztikai szolgáltatásokra és ellátásilánc-menedzsmentre is, s a logisztikai ágazatban vezető szerepet tölt be az autóipar, a high-tech ipar, valamint a vásárok és sportesemények kiszolgálásában.

A DB Schenker Rail, a DB vasúti teherszállítási cége Európa vezető vasúti teherszállítási szolgáltatója, mintegy 4,86 milliárd eurós bevétellel és 31.000 munkatárs alkalmazásával.

A DB Schenker Rail saját cégekkel, leányvállalatokkal, fióküzletekkel és vegyesvállalatokkal dolgozik Európa 15 országában. Nemzetközi hálózatának köszönhetően a DB Schenker Rail hatékony megoldásokat kínál irányvonatok, egyeskocsi-forgalmak és intermodális szállítások esetén is. Fő kiszolgálási területei közé tartozik a fémipar, a vegyipar, az építőipar és az autóipar.

A DB Schenker Rail körülbelül 4800 tehervonatot kezel naponta. 2014-ben a cég összteljesítménye 102 milliárd kilométertonnát és 390.1 millió tonna szállított árut tett ki. A DB Schenker Rail rendelkezik Európa legnagyobb vasútikocsi-állományával, mely 89.000 vagonból és több mint 2878 mozdonyból áll. A mozdonyok nagy százaléka többféle rendszerben használható, nemzetközileg mozgatható mozdony. A teherszállítások 60%-ában a vonat legalább egy határt átlép.

Tények és számok a DB Schenkerről:

  • 100.000 kamion: A DB vasúti áruszállításának köszönhetően naponta 100.000-rel kevesebb kamion járja az utakat, s ezzel éves szinten 4.4 millió tonnával kevesebb széndioxid jut a levegőbe
  • 11.000 kilométer: Ez a leghosszabb, Db Schenker Rail vonat által bejárt út hossza: a BMW számára végzett szállítások Lipcsét kötik össze az Északkelet-Kínában található Shenyanggal.
  • 4.000 tonna: A legnehezebb teherszállító vonat súlya: Ezek a vonatok vasércet szállítanak az Északi-tenger kikötőiből a német acélkohókba.
  • Hatmillió autó: A DB Schenker szerződéses logisztikai ága körülbelül évi hatmillió autó gyártásában segédkezik. Naponta körülbelül 3.300 autót szállít óceánjáró teherhajókon.
  • 6,2 millió négyzetméter: Világszerte ekkora össz-alapterületű épületekben dolgoznak kollégáink
  • 64.4 millió tonna: a DB Schenker Rail német leányvállalata körülbelül ennyi acélt szállított 2011-ben
  • 250 DB Schenker-vonat ingázik naponta Európában autó-alkatrészekkel és kész autókkal.
  • 32.000 menetrend szerinti közúti szállítási szolgáltatás hetente. A menetrend szerinti járatok Európa legfontosabb gazdasági régióit kötik össze
  • 1200 saját charter járat/év kapacitással a DB Schenker légi részlege megfelelő támogatást nyújt ügyfeleinek az áruk világszinten zajló gyors cseréjéhez.


Utolsó frissítés: 31.08.2015

Az oldal elejére