. .

The page is printed

Schenker AG

Jochen Thewes, új vezérigazgató a Schenker AG-nál

A Felügyelőbizottság kinevezte a nemzetközi tapasztalattal rendelkező menedzsert.

A 44 éves Jochen Thewes lett a Schenker AG igazgatótanácsának elnöke, s ezzel a Deutsche Bahn konszerncsoporton belül, a logisztikát és szállítmányozást magába foglaló DB Schenker Logistics üzletág is az irányítása alá került. Erről a Schenker AG felügyelőtanácsa döntött és nevezte ki Thewes-t új pozíciójába, 2015. szeptember 1-től.

Thewes, aki Rheda-Wiedenbrückből származik, évek óta nemzetközileg elismert, magas rangú menedzserként tevékenykedik a logisztikai ágazatban. Mostani kinevezése előtt Szingapúrban a DB Schenker Logistics üzleti divízió Ázsiai és Csendes-óceáni régióját vezette, mint CEO. Thewes ezt a tisztséget 2011. július 1. óta látta el, és a teljes régióban, 20 országban, 200 helyen kirendeltségen, közel 13000 munkatárs felett diszponált. Ezt megelőzően a DB Schenker Logistics esseni központi irodájában a globális tengeri szállítmányozási terület második legmagasabb szintű vezetője.
A DB Schenker előtti időszakban Thewes többféle vezetői pozíciót töltött be a Kühne&Nagel logisztikai csoporton belül. Több mint 12 évet élt Latin-Amerikában, különböző vezetői pozíciókat látott el, volt például vállalatvezető Brazíliában, ügyvezető igazgató Sanghajban, vagy vezető képviselő Vietnámban. Hongkongban és New Yorkban is tevékenykedett.
Jochen Thewes, Dr. Karl-Friedrich Rauschtól veszi át az igazgatótanács elnökségi posztját, aki ideiglenesen látta el a DB Mobility Logistics AG –n belül szállítmányozási és logisztikai divízió vezetését.

Dr. Rausch a DB konszerntől 14 év után, 2015. július 31-én távozott.

Utolsó frissítés: 14.09.2015

Áttekintés

Az oldal elejére